Slip brugerne løs på den moderne arbejdsplads – uden at miste overblikket

Daniel Baldissera, IT-Arkitekt

Vi arbejder på nye måder og det stiller nye krav til virksomhedens infrastruktur – det behov løser Modern Endpoint Management. Læs mere om Modern Endpoint Management her.

Hvorfor er det moderne?

Endpoint management er naturligvis ikke nyt. Lige siden de første mainframes har der været endpoints. Dengang var det ”dumme” terminaler, der skulle have adgang til serverens data og computerkraft.

I takt med at IT-infrastrukturen har udviklet sig er behovet for mere avancerede endpoint management løsninger øget. I dag kan et endpoint (eller et slutpunkt på godt dansk) være mange ting – en laptop, en smartphone, en tablet eller måske et IOT-device. Det gør infrastrukturen og styringen af alle endpoint langt mere kompleks.

Samtidig arbejder vi på nye måder. Vi vil kunne arbejde, hvor vi er og uden begrænsninger. Vi vil kunne arbejde på de enheder vi føler er bedst til opgaven – hvad enten det er vores egen iPad eller den pc vi har fået udleveret af virksomheden. Det udfordrer de gængse modeller for sikkerhed og styring af virksomhedens slutpunkter.

Der er to aspekter ved Modern Endpoint Management som gør det ”moderne”:

  • Gør tingene nemmere og mere effektivt for IT-administratorerne
  • Giv brugerne mere frihed til at arbejde som de vil

Én samlet løsning til styring af virksomhedens endpoints

Endpoint Management har indtil for ganske nyligt været et område, der krævede mange ressourcer og arbejdstid. Der var mange individuelle løsninger og ingen centrale styringsværktøjer.

Man skulle have en samling af værktøjer for at kunne styre og sikre virksomhedens slutpunkter. Der var værktøjer til sikkerhed og antivirus, styring af mobile enheder (mobile device management), styring af opdateringer og udrulning af software (client management software) og flere andre.

Sådan er det ikke længere. Modern Endpoint Management-løsninger samler sikkerhed, administration, opdateringer, konfiguration og compliance i ét fleksibelt og effektivt værktøj.

I moderne endpoint management-løsninger kan du effektivt administrere virksomhedens pc’er, mobile enheder, medarbejdernes egne enheder (BYOD), IOT-enheder på tværs af platforme – og hele tiden med det sikkerhedsniveau I kræver.

Modern Endpoint Management betyder ensartede processer og et overblik, der letter arbejdsbyrden i IT-afdelingen. Så kan I bruge tiden på de opgaver, der skaber værdi.

Slip brugerne løs på den moderne arbejdsplads

Arbejdspladsen har de seneste 10 år udviklet sig fra stationære medarbejdere, der arbejder med Windows desktops og laptops til mobile brugere, der arbejder på personlige laptops, tablets og smartphones.

Vi vil kunne arbejde, hvor vi er og uden begrænsninger. Vi vil kunne arbejde på de enheder, vi føler er bedst til opgaven – hvad enten det er vores egen iPad eller den pc, vi har fået udleveret af virksomheden. Dette er den moderne arbejdsplads – også kaldet ”Modern Workplace”.

Det har øget behovet for moderne endpoint management-løsninger, der forener virksomhedens og IT-afdelingens behov med brugernes ønsker og krav.

På den ene side skal der skabes en IT-infrastruktur, der giver brugerne de muligheder og værktøjer, der sikrer høj produktivitet, tilfredshed og gør det nemt at samarbejde på tværs af systemer og lokationer. På den anden side skal der skabes en IT-infrastruktur, der garanterer en høj sikkerhed og compliance – og som samtidig er effektiv at administrere for IT-afdelingen.

Begge disse krav og behov opfylder Modern Endpoint Management

5 gode grunde til at komme i gang med Modern endpoint management – gratis GUIDE

Modern Endpoint Management er et af de fundamenter, der skal til for at skabe den moderne arbejdsplads – og derigennem en af forudsætningerne for virksomhedens cloud-strategi, sikkerhedsstrategi, compliance, hjemmearbejdspladser og alt det andet, der ligger i begrebet.

Vi har skrevet en guide om, hvorfor Modern Endpoint Management bør være et af de fundamenter, du bygger jeres IT-strategi på.

HENT GUIDEN HER »

Vil du vide mere?

Camilla Eberhard

Partner & COO

+45 26 70 04 48
cel@mansoft.dk 

Kontakt os