Overblik: 10 sikkerhedsværktøjer i Microsoft 365

IT-sikkerhed står helt sikkert øverst på din liste over de vigtigste opgaver i IT-afdelingen. Med den stigende trussel om cyberangreb er det vigtigt at have de rette værktøjer og strategier på plads for at beskytte dine data og opretholde en sikker arbejdsplads. Microsoft 365 tilbyder en bred vifte af sikkerhedsværktøjer, der er designet til at beskytte dine digitale aktiver og forhindre uautoriseret adgang.

I denne artikel beskriver vi nogle af de mest vigtige og nyttige sikkerhedsværktøjer i Microsoft 365. Vi diskuterer deres funktioner, fordele og hvordan de kan hjælpe med at forbedre din organisations sikkerhed. Lad os dykke ned i emnet og opdage de bedste sikkerhedsværktøjer, som Microsoft 365 har at tilbyde.

 

1. Microsoft Defender for Cloud

Microsoft Defender for Cloud er en cloud-native sikkerhedsplatform, der er designet til at finde svagheder i din cloud-konfiguration, styrke den overordnede sikkerhed i din infrastruktur og beskytte forskellige cloud- og hybridmiljøer mod trusler. Dette værktøj er integreret med Microsoft Defender og tilbyder forskellige funktioner som Secure Score, sikkerhedsanbefalinger og sikkerhedsalarmer. Det giver også mulighed for sårbarhedsvurdering, aktivoversigt og integration med Microsoft Sentinel SIEM.

2. Microsoft 365 Defender

Microsoft 365 Defender er en integreret sikkerhedstjeneste, der udnytter AI og automatisering til at beskytte dine data, identiteter og enheder mod avancerede trusler. Microsoft 365 Defender kombinerer flere værktøjer, herunder Microsoft Defender for Office 365, Microsoft Defender for Identity, Microsoft Defender for Endpoint og Microsoft Defender for Cloud Apps (CASB). Microsoft 365 Defender tilbyder en centraliseret beskyttelse, der strækker sig på tværs af dine digitale aktiver og hjælper med at identificere, forhindre og reagere på trusler i realtid.

2.1 Microsoft Defender for Office 365

Microsoft Defender for Office 365 er en sikkerhedstjeneste, der beskytter din organisation mod e-mail-baserede trusler som phishing, malware og ransomware. Det omfatter Exchange Online Protection (EOP) og Office 365 Advanced Threat Protection (ATP), der arbejder sammen for at identificere og blokere skadelige emails, beskytte mod email-spoofing og give omfattende sikkerhedsrapportering og overvågning.

2.2 Microsoft Defender for Identity

Microsoft Defender for Identity, tidligere kendt som Azure Advanced Threat Protection (AATP), er en cloud-baseret løsning, der beskytter dine brugerkonti og identiteter mod avancerede trusler og angreb som f.eks. pass-the-hash og pass-the-ticket. Ved at analysere brugeradfærd og identificere mistænkelig aktivitet giver Defender for Identity dig mulighed for at opdage og reagere på potentielle angreb i realtid.

2.3 Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft Defender for Endpoint er en avanceret endpoint-beskyttelsesløsning, der giver omfattende sikkerhed til dine enheder mod malware, ransomware og andre trusler. Defender for Endpoints bruger AI og maskinlæring til at identificere mistænkelig adfærd, isolere inficerede enheder og yde øjeblikkelig beskyttelse mod kendte og ukendte trusler.

2.4 Microsoft Defender for Cloud Apps (CASB)

Microsoft Defender for Cloud Apps er en Cloud Access Security Broker (CASB)-løsning, der hjælper med at beskytte dine cloud-applikationer og data mod trusler og uautoriseret adgang. Det giver dig mulighed for at opnå bedre synlighed og kontrol over dine cloud-miljøer, identificere og beskytte mod skybaserede trusler og håndhæve politikker for adgang og deling af data.

 Læs også: Få styr på din endpoint-sikkerhed med Microsoft Defender

3. Microsoft Sentinel

Microsoft Sentinel er en SIEM (Security Information and Event Management)-løsning, der giver dig mulighed for at overvåge, opdage og reagere på sikkerhedshændelser i realtid. Den samler data fra forskellige kilder, herunder sikkerhedslogfiler, netværkslogfiler og cloud-tjenester, og bruger AI og maskinlæring til at identificere mistænkelig aktivitet og generere advarsler og rapporter.

4. Microsoft Intune

Microsoft Intune er et endpoint management værktøj, der giver dig mulighed for at administrere og beskytte dine enheder og apps. Det giver dig mulighed for at implementere sikkerhedsregler, administrere opdateringer og sikre, at kun autoriserede apps og brugere får adgang til dine data og ressourcer.

5. Azure Active Directory

Azure Active Directory (Azure AD) er en cloud-baseret identitets- og adgangsstyringstjeneste, der giver dig mulighed for at administrere brugerkonti og adgangsrettigheder til dine cloud- og on-premises-applikationer. Med Azure AD kan du implementere sikkerhedsforanstaltninger som flerfaktor-godkendelse og betinget adgang for at beskytte dine identiteter og forhindre uautoriseret adgang.

6. Azure Information Protection

Azure Information Protection (AIP) er en løsning til klassificering og beskyttelse af dine følsomme data. Ved at tildele klassifikationer og anvende adgangskontrol gennem hele dokumentets livscyklus kan du sikre, at dine data forbliver beskyttet, selv når de deles eksternt eller uploades til skyen.

7. Office 365 Data Loss Prevention (DLP)

Office 365 Data Loss Prevention (DLP) er en funktion, der hjælper med at identificere og beskytte følsomme oplysninger som kreditkortnumre, personnumre og fortrolige dokumenter. Ved at opdage og forhindre utilsigtet eller uautoriseret deling af disse oplysninger hjælper DLP med at forhindre datatab og overtrædelser af overholdelsesregler.

8. Azure Advanced Threat Protection (Azure ATP)

Azure Advanced Threat Protection (Azure ATP) er en løsning, der hjælper med at opdage og beskytte mod avancerede angreb og trusler i dit netværk. Ved at overvåge brugeradfærd og netværkstrafik kan Azure ATP identificere mistænkelige aktiviteter og generere advarsler og rapporter.

9. Sikkerhedsrapporter og overvågning

For at opretholde en høj sikkerhedsstandard er det vigtigt at have effektiv overvågning og rapportering på plads. Microsoft 365 tilbyder forskellige sikkerhedsrapporter og overvågningsværktøjer, herunder Azure ATP, der giver dig mulighed for at holde øje med sikkerhedshændelser, identificere mistænkelig aktivitet og træffe de nødvendige foranstaltninger.

10. Uddannelse og certificering

For at sikre, at dit team er opdateret med de nyeste sikkerhedspraksis og -færdigheder, tilbyder Microsoft forskellige uddannelses- og certificeringsmuligheder. Fra onlinekurser og træningsmoduler til certificeringsprogrammer kan du uddanne dit personale og sikre, at de har de nødvendige færdigheder til at håndtere sikkerhedsudfordringer i Microsoft 365-miljøet.

 Læs også: 5 teknologier i Microsoft 365 der øger IT-sikkerheden

Konklusion

Microsoft 365 indeholder en omfattende pakke af sikkerhedsværktøjer og -tjenester, der er designet til at beskytte dine digitale aktiver og forhindre trusler mod din organisation. I Microsoft 365 får du alt fra avanceret endpoint-beskyttelse til identitetsstyring og informationssikkerhed. Ved at udnytte disse sikkerhedsværktøjer kan du trygt navigere i den digitale verden og beskytte dit firma mod trusler og risici.

"Ved at bruge de rigtige sikkerhedsværktøjer og følge bedste praksis kan du forhindre trusler og beskytte dine data i Microsoft 365-miljøet. Husk altid at være opdateret med de nyeste sikkerhedsopdateringer og uddanne dit personale om trusselslandskabet for at forblive et skridt foran potentielle angreb."

Sørg for at udforske de forskellige sikkerhedsværktøjer, der er tilgængelige i Microsoft 365, og implementer dem i din organisation for at forbedre din sikkerhedsposition og beskytte dine digitale aktiver. Ved at tage skridt til at styrke din sikkerhed kan du opnå ro i sindet og fokusere på at drive din virksomhed uden at bekymre dig om trusler og angreb.

Vil du vide mere om IT-sikkerhed, er du meget velkommen til at kontakte os - vores konsulenter er klar til at hjælpe dig.

 

Vil du vide mere

Camilla Eberhard

Partner & COO
+45 26 70 04 48
cel@mansoft.dk

Kontakt os