Derfor byttede Kim den interne IT-afdeling ud med konsulentlivet

Har du nogensinde tænkt på at skifte dit daglige job i en intern IT-afdeling ud med en mere varieret hverdag som konsulent? Det var præcis, hvad Kim gjorde.

Kim Mårtensen skiftede til Mansoft fra sin rolle som systemadministrator, hvor han havde ansvaret for at drive et miljø med over 400 brugere og 200 servere (Windows, Exchange, SQL servere), der var virtualiseret på VMware-platformen.

Kims arbejdsopgaver inkluderede at sikre backup, overvåge serverdrift, håndtere netværksopgaver, opdatere operativsystemer og kommunikere med support om 2nd level sager. Han spillede også en vigtig rolle i at sikre overholdelse af virksomhedens retningslinjer og sikkerhedsforskrifter, når IT-afdelingen implementerede nye systemer. Vi har spurgt Kim om hans oplevelse med at tage springet og skifte fra en intern IT-afdeling til at blive ekstern konsulent.

Hvad fik dig til at skifte fra en stilling som intern IT-medarbejder til en hverdag som konsulent?

“Jeg blev konsulent, fordi rollen passer bedre til min personlighed. Jeg havde det med at gå “kold” i en fastansættelse i samme virksomhed efter 2-3 år. Som konsulent har jeg mange forskelligartede opgaver, og oplever at komme ud til mange forskellige kunder. Derudover har Mansoft et kæmpe netværk af kompetencer i huset, som altid er parate til at hjælpe en. Som konsulent har jeg også mulighed for at certificere mig i forskellige teknologier, hvilket kan være svært at få prioriteret i en intern IT-afdeling.”

Kan du huske, hvordan du havde det, inden du skulle ud på din første konsulentopgave?

“Jeg var spændt på hvilke typer af opgaver, jeg skulle løse, idet opgavebeskrivelse blot var: “Diverse infrastruktur opgaver”. Mange virksomheder har forskellige typer software, ERP-systemer m.v, så der er næsten altid noget nyt at lære. Men det gav en tryghed, at jeg havde mødt kunden, før jeg startede, og vi gik rigtig godt i spænd.”

Se vores ledige stillinger

Hvordan opleveR DU at arbejde som ekstern konsulent sammenlignet med at være ansat i en intern IT-afdeling?

“Det er anderledes, da jeg oplever at stå lidt “udenfor”. Jeg deltager ikke i daglige møder og afdelingsmøder. Men jeg kommer for at hjælpe kunden, og hvis der er god kemi og sparring, så bliver jeg ofte betragtet som en del af den interne IT-afdeling.”

Hvad SER DU FREM tiL i din karriere som konsulent?

“Jeg glæder mig til at hjælpe kunderne med deres infrastruktur og forhåbentlig lære en masse nye ting hen ad vejen. Jeg glæder mig også til at kunne certificere mig i de vigtige Microsoft teknologier, så jeg altid er på “beatet” inden for den teknologiske udvikling.”

Er du nysgerrig på at høre mere om at være konsulent i Mansoft? Så se vores ledige stillinger her eller send os en uopfordret ansøgning, så vi vil vende tilbage og få arrangeret en uforpligtende snak over telefonen.

 

  Send os en uopfordret ansøgning

Vil du vide mere

Rasmus Buch

Rekrutteringschef
+45 31 56 89 37
rmb@mansoft.dk

Kontakt os