En komplet guide til migrering til Microsoft Intune

Microsoft Intune er en cloud-baseret service, der hjælper virksomheder med at administrere deres enheder og apps. Migrering til Microsoft Intune kan være en kompleks proces, der kræver omhyggelig planlægning og implementering. Denne guide giver dig en trinvis vejledning til at komme i gang med din Intune-migrering og udforsker de forskellige muligheder og bedste praksis.

1. Hvad er Microsoft Intune?

Før vi dykker ned i migreringsprocessen, er det vigtigt at forstå, hvad Microsoft Intune er, og hvordan det kan gavne din organisation. Microsoft Intune er en cloud-baseret løsning, der giver dig mulighed for at administrere enheder, apps og sikkerhed i hele din virksomhed. Med Intune kan du styre både firmaets enheder og brugernes personlige enheder, hvilket giver dig en samlet administrationsplatform.

  Læs også: Hvad er Microsoft Intune og hvilke fordele giver værktøjet?

2. 3 trin til hvordan du forbereder organisationen

Før du begynder selve migreringen, er der flere skridt, du skal tage for at forberede din organisation og sikre en problemfri overgang til Microsoft Intune.

2.1 Evaluér eksisterende endpoint management-løsning

Hvis din organisation allerede bruger en anden endpoint management-løsning, er det vigtigt at evaluere dens funktionalitet og kompatibilitet med Microsoft Intune. Identificer eventuelle begrænsninger eller udfordringer ved den eksisterende løsning og vurder, hvordan Intune kan imødekomme dine behov bedre.

2.2 Identificér mål og behov

Inden du migrerer til Intune, er det vigtigt at identificere dine mål og behov. Hvad ønsker du at opnå med migreringen? Ønsker du at forbedre sikkerheden, forenkle administrationen eller øge produktiviteten? Identificer også eventuelle specifikke krav, din organisation har, f.eks. support til bestemte enheder eller apps.

2.3 Uddan og forbered medarbejdere

En vellykket migrering til Intune kræver uddannelse og forberedelse af medarbejderne. Sørg for at informere og uddanne medarbejderne om de ændringer, der vil ske, og hvordan de vil blive berørt af migreringen. Dette vil hjælpe med at minimere eventuelle problemer eller modstand under migreringsprocessen.

3. Valg af migreringsmetode

Når du har forberedt din organisation til migrering, er det tid til at vælge den rigtige migreringsmetode. Valget af metode afhænger af din nuværende endpoint management-løsning, forretningsmål og tekniske krav. Her er nogle af de mest almindelige migreringsmetoder:

3.1 Migrering fra en anden endpoint management-løsning

Står du i den situation, at din organisation allerede bruger en anden endpoint management-løsning, kan du migrere dine enheder og data til Microsoft Intune. Dette kræver normalt, at brugerne afmelder deres enheder fra den eksisterende endpoint management-løsning og tilmelder sig Intune. Vær opmærksom på, at der kan være visse begrænsninger eller kompatibilitetsproblemer ved migreringen.

3.2 Migrering fra Configuration Manager

Bruger din organisation Microsoft Configuration Manager til enhedsadministration, kan du migrere til Intune ved hjælp af "cloud attach"-metoden. Dette indebærer, at du skal registrere din Intune-tenant med din Configuration Manager-implementering og derefter administrere Windows-klientenheder ved hjælp af både Configuration Manager og Intune. Denne metode giver dig fleksibiliteten til at administrere både cloud- og on-premises-enheder.

  Læs også: Fra Configuration Manager til Intune med få klik

3.3 Migrering fra on-premises gruppepolitik

Hvis din organisation bruger on-premise gruppepolitik til at administrere enheder, kan du migrere til Intune ved at oprette og implementere de nødvendige Intune-politikker. Dette giver dig mulighed for at udvide din administrationsfunktionalitet til skyen og få adgang til flere funktioner og fordele ved Intune.

3.4 Migrering fra Microsoft 365 Basic Mobility and Security

Bruger din organisation allerede Microsoft 365 Basic Mobility and Security, kan du migrere til Intune for at få mere avancerede administrationsfunktioner og større fleksibilitet. Migreringen indebærer normalt at flytte brugere, enheder og data fra den eksisterende løsning til Intune.

4. Konfiguration af Intune

Når du har valgt din migreringsmetode, er det tid til at konfigurere Intune til din organisations behov. Dette inkluderer oprettelse af Intune-tenant, tilføjelse af brugere og grupper, tildeling af licenser og konfiguration af politikker og indstillinger.

4.1 Oprettelse af Intune-tenant

Før du kan begynde at bruge Intune, skal du oprette en Intune-tenant. Dette er din organisations unikke Intune-miljø, hvor du administrerer brugere, enheder og apps. Oprettelsen af en Intune-tenant indebærer normalt at vælge en administratorrolle, konfigurere domæneindstillinger og tildele licenser til brugerne.

4.2 Tilføjelse af brugere og grupper

Når din Intune-tenant er oprettet, kan du begynde at tilføje brugere og grupper til Intune. Dette giver dig mulighed for at organisere dine brugere og enheder i logiske grupper og tildele forskellige politikker og indstillinger til hver gruppe. Du kan også integrere Intune med din eksisterende brugeridentitetsløsning som f.eks. Azure Active Directory for at sikre en problemfri brugeroplevelse.

4.3 Tildeling af licenser

For at kunne bruge Intune skal du tildele licenser til de brugere, der skal administreres af Intune. Dette sikrer, at de har adgang til de nødvendige funktioner og tjenester i Intune. Du kan tildele licenser manuelt eller automatisk baseret på brugergrupper eller andre kriterier.

4.4 Konfiguration af politikker og indstillinger

Endelig skal du konfigurere politikker og indstillinger i Intune for at definere, hvordan dine enheder, apps og data skal administreres. Dette inkluderer oprettelse af compliance-politikker, konfiguration af app beskyttelsespolitikker og implementering af enhedskonfigurationsprofiler. Disse politikker og indstillinger sikrer, at dine enheder er sikre, og at brugerne har adgang til de nødvendige apps og data.

5. Migrering af enheder og data

Når Intune er korrekt konfigureret, er det tid til at migrere dine enheder og data til Intune. Den nøjagtige migreringsproces afhænger af din valgte migreringsmetode og din eksisterende MDM-løsning. Det er vigtigt at følge de anbefalede trin og bedste praksis for at sikre en problemfri og vellykket migrering.

5.1 Afprøvning og validering af migreringsprocessen

Inden du migrerer alle dine enheder og data, er det vigtigt at afprøve og validere migreringsprocessen på et begrænset antal enheder. Dette giver dig mulighed for at identificere eventuelle problemer eller udfordringer og foretage de nødvendige justeringer, før du udfører en fuldskala migrering.

5.2 Migrering af enheder til Intune

Når du er tilfreds med resultatet af dine tests, kan du begynde at migrere alle dine enheder til Intune. Dette indebærer normalt at afmelde enheder fra den eksisterende endpoint management-løsning og tilmelde dem Intune. Du kan bruge forskellige metoder til at udføre denne migrering, f.eks. selvregistrering eller automatisk tilmelding af enheder.

5.3 Overførsel af data til Intune

Ud over at migrere enheder er det også vigtigt at overføre alle relevante data til Intune. Dette kan omfatte brugerprofiler, appdata og sikkerhedsindstillinger. Du skal sikre, at alle data er korrekt overført og konfigureret i Intune for at opretholde en problemfri brugeroplevelse.

6. Efter migreringen

Når migreringen er fuldført, er det vigtigt at udføre nogle efterfølgende handlinger for at sikre, at alt fungerer korrekt og opfylder dine forretningsbehov.

6.1 Test og validering

Efter migreringen skal du udføre omfattende test og validering for at sikre, at alle enheder, apps og data fungerer som forventet. Identificer eventuelle problemer eller fejl, og ret dem straks for at minimere nedetid og sikre en problemfri drift.

6.2 Brugertræning og support

Efter migreringen skal du sørge for at træne brugerne i brugen af Intune og give dem den nødvendige support og vejledning. Dette vil hjælpe med at sikre, at brugerne er i stand til at udnytte Intunes fulde potentiale og minimere eventuelle problemer eller spørgsmål.

6.3 Overvågning og vedligeholdelse

Efter migreringen skal du etablere en overvågnings- og vedligeholdelsesproces for at sikre, at Intune fungerer optimalt og opfylder dine behov. Overvåg regelmæssigt enheds- og applikationsstatus, foretag nødvendige opdateringer og justeringer, og reager hurtigt på eventuelle problemer eller advarsler.

7. Opsummering

Migrering til Microsoft Intune kan være en kompleks proces, men med den rette planlægning og implementering kan det være en værdifuld investering for din organisation. Ved at følge denne trinvise guide og udnytte den bedste praksis og anbefalinger kan du sikre en problemfri og succesrig migrering til Intune. Husk at tilpasse migreringsprocessen til dine specifikke behov og prioriteringer for at opnå de bedste resultater.

Vi har hjulpet flere af vores kunder gennem processen. Vil du vide mere, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Vil du vide mere

Camilla Eberhard

Partner & COO
+45 26 70 04 48
cel@mansoft.dk 

Kontakt os