Hvad er Microsoft Intune og hvilke fordele giver værktøjet?

Du har formentlig allerede hørt om Microsoft Intune, men du har nu brug for mere viden om, hvad værktøjet kan. I så fald er du havnet det rette sted. I denne artikel får du en grundig gennemgang af, hvad Microsoft Intune er, og hvordan denne cloud-baseret service hjælper IT-afdelingen med at højne virksomhedens IT-sikkerhed.

Hvad er Microsoft Intune?

Efterhånden som virksomheder bevæger sig mod at understøtte mobile arbejdspladser, står de over for udfordringer med at håndtere de forskellige enheder, der får adgang til organisationens ressourcer og data. Medarbejdere har brug for at kunne samarbejde, arbejde hvor som helst og få sikker adgang og forbindelse til disse ressourcer. Administratorer skal beskytte data, administrere brugeradgang og supportere brugere, uanset hvor de arbejder.

For at hjælpe med disse udfordringer og opgaver kan du bruge Microsoft Intune. Microsoft Intune er en yderst omfattende cloud-baseret service, der giver dig mulighed for at fjernstyre mobile enheder og applikationer uden, at du skal bekymre dig om sikkerheden omkring din virksomheds data. Styring af programmer kan foretages på virksomhedens egne maskiner såvel som på private enheder.

I en stadigt mere mobil arbejdsstyrke sørger Microsoft Intune for, at dine følsomme data forbliver sikre, selvom medarbejderne er på farten. Microsoft Intune gør det både muligt og sikkert for dine medarbejdere at arbejde hvor som helst og på hvilken som helst af deres mobile enheder.

Derudover giver Microsoft Intune dig både den fleksibilitet og den kontrol, du behøver for at sikre alle dine data i skyen, uanset hvor enheden med data måtte befinde sig.

Hvordan hjælper Microsoft Intune din virksomhed?

Din virksomhed kan ikke fungere korrekt, hvis computerne ikke kører problemfrit og er fyldt med malware og andre potentielle trusler. Du er nødt til at bruge de bedst mulige værktøjer til at holde jeres Microsoft-opdateringer organiseret for alle computere, så alt er beskyttet. Her er Microsoft Intune svaret.

Softwaren giver dig reelt mulighed for at styre alle virksomhedens computere, smartphones og andre mobile enheder og alle de opdateringer, der sker på dem.

Sådan hjælper Microsoft Intune:

 • Du får en integreret platform til administration af alle endpoints på både computere, tablets og mobiler
 • Værktøjet sikrer at både mobile og desktopbaserede enheder samt apps overholder sikkerhedsregler og -standarder
 • Du kan beskytte og sikre data ved hjælp af definerede politikker og sikkerhedskontrol

Dine medarbejdere kan selv vælge, hvilke enheder de vil arbejde på uden at kompromittere sikkerheden, og virksomheden har fuld identitetsstyring og kontrol.

Hvad kan du gøre med Microsoft Intune?

Næsten alt, hvad du har brug for at holde styr på, er tilgængeligt via Microsoft Intune. Når du benytter denne software, er et af de vigtigste aspekter at beskytte dine computere mod malware.

Malware er en alvorlig trussel, som du for alt i verden ønsker at undgå, da det nemt kan ødelægge alt det, du har på dine computere. Med Microsoft Intune slipper du for den stress-faktor ved at vide, at du har den sikkerhed, du har brug for.

Med Microsoft Intune kan du også holde styr på alle de mange opdateringer, der kommer fra Microsoft for hver computer på én gang. Det er essentielt at holde sig opdateret med alle Microsoft-opdateringer for at fortsætte med den lette funktionalitet, de forskellige produkter giver på dine mange computere i din virksomhed.

I stedet for at skulle opdatere hver af dem manuelt, kan du administrere alle opdateringerne centralt, så hver computer modtager den samme opdatering samtidigt.

Microsoft Intune giver dig også muligheden for at overvåge de advarsler, der måtte komme på de enkelte computere. I det øjeblik du modtager en trussel, der har potentiale til at ødelægge filer eller dokumenter, du har liggende på computeren, vil Microsoft Intune straks sende advarsler. Dermed bliver du gjort opmærksom på situationen, så du kan agere på den mest hensigtsmæssige måde.

Vanskelighederne ved tid og sted er også sparket til hjørne med Microsoft Intune. Fjernassistance giver dig muligheden for at fjernstyre computere, uanset hvor du selv måtte befinde dig på et givent tidspunkt.

Integration med andre endpoint management værktøjer

En af de vigtigste funktioner og fordele ved Intune er dets integration med andre Microsoft-tjenester og apps, der fokuserer på endpoint management. Intune kan blandt andet integreres med:

 • Microsoft Endpoint Configuration Manager: Intune kan integreres med Microsoft Endpoint Configuration Manager for at administrere desktop-computere og enheder, så du kan bruge både cloud og on-premise baseret endpoint management – også kaldet co-management.
 • Azure Active Directory (Azure AD): Intune kan integreres med Azure AD for at administrere brugeradgang og identiteter.
 • Microsoft Defender for Endpoint: Intune kan integreres med Microsoft Defender for Endpoint for at beskytte enheder mod trusler og sikre sikkerhed.
 • Microsoft Azure Information Protection: Intune kan integreres med Microsoft Azure Information Protection for at administrere dataklassifikation og beskyttelse.
 • Microsoft Autopilot: Intune kan integreres med Microsoft Autopilot til udrulning af OS og klargøring af enheder
Integration med tredjeparts løsninger

Udover integrationen med Microsoft-tjenester og -apps giver Microsoft Intune også mulighed for integration med tredjeparts løsninger og apps. Det betyder, at organisationer kan bruge Intune til at administrere og beskytte en bred vifte af enheder og apps fra forskellige leverandører.

Intunes admin center gør det nemt at forbinde til forskellige partner-tjenester, herunder:

 • Apple og Google: Intune giver mulighed for at integrere med Google Play og Apples løsninger til iOS og MacOS
 • Mobile Device Management (MDM) tjenester: Intune giver administratorer forenklet adgang til tredjeparts partner-app-tjenester og mulighed for at administrere hundredvis af tredjeparts partner-apps.
 • Line-of-Business (LOB) apps: Intune understøtter også line-of-business (LOB) apps, der er specifikke for en organisations behov og krav.
 • Private apps: Intune giver mulighed for at administrere private apps, der ikke er tilgængelige i offentlige app stores.
 • Brugerdefinerede apps: Intune understøtter også brugerdefinerede apps, der er udviklet specifikt til en organisations behov.

Med disse tredjeparts partnerintegrationer får organisationer mulighed for at udvide Intunes funktionalitet og administrere et bredt udvalg af enheder og apps, der bruges i deres arbejdsmiljø.

Sikkerhed og Microsoft Intune

Sikkerhed står i centrum for de fleste organisationers IT-afdelinger. Microsoft Intune kan beskytte data på enheder, der er registreret i Intune, såvel som på enheder, der ikke er registreret i Intune. Intune kan adskille organisationsdata fra personlige data, hvilket giver mulighed for at beskytte virksomhedsinformation ved at kontrollere, hvordan brugerne får adgang til og deler information. Dette gælder både for organisationsejede enheder, hvor fuld kontrol og sikkerhed er ønsket, og for personlige enheder, hvor brugerne måske ikke ønsker, at IT-administratorer har fuld kontrol.

En af de centrale funktioner i Intune er desuden adgangskontrol. Intune kan konfiguereres til at bruge Windows Hello for Business til at erstatte adgangskoder med PIN eller biometriske oplysninger såsom fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Intune giver også mulighed for oprettelse af VPN-forbindelser til fjernbrugere, oprettelse af Wi-Fi-forbindelser til brugere på stedet og aktivering af single sign-on (SSO) til apps og tjenester.

Intune og brugerstyring af enheder

Microsoft Intune giver organisationer mulighed for at administrere brugeradgang, enheder og apps ved hjælp af forskellige styringsmetoder. Dette giver fleksibilitet og kontrol til at imødekomme forskellige behov og krav i organisationen.

En af de vigtigste styringsmetoder, der understøttes af Intune, er Mobile Device Management (MDM). MDM er en enhedscentreret tilgang, hvor enhedsfunktioner konfigureres baseret på den enkelte brugers behov. Ved at bruge Intune kan du oprette politikker, der konfigurerer funktioner og indstillinger på enheder, der er fuldt administreret af organisationen. Dette inkluderer brugeridentiteter, apps, der er installeret på enhederne, og data, der er tilgængelige.

Intune giver også mulighed for at bruge mobile trusselsforsvarstjenester til at scanne enheder for trusler, opdage og håndtere trusler samt få adgang til data og rapporter, der måler overholdelse af sikkerhedsindstillinger og regler. Derudover kan Intune bruge betinget adgang til kun at tillade administrerede og overholdende enheder adgang til organisationsressourcer, apps og data. Hvis en enhed går tabt eller bliver stjålet, kan organisationen også fjerne organisationens data fra enheden.

  Læs også: Slip brugerne løs på den moderne arbejdsplads uden at miste overblikket

Intune og Mobile Application Management

For personlige enheder, der bruges i bring-your-own-device (BYOD) scenarier, kan Intune bruges til Mobile Application Management (MAM). MAM er en brugercentreret tilgang, hvor fokus er på apps og beskyttelse af data inden for disse apps, uanset hvilken enhed der bruges til at få adgang til dataen. Med MAM kan organisationer udgive mobile apps til brugerne, konfigurere apps og automatisk opdatere dem samt få adgang til datarapporter, der fokuserer på app-lager og app-brug. MAM giver også mulighed for at bruge mobile trusselsforsvarstjenester til at beskytte app-data ved at scanne enheder for trusler og vurdere risici. Derudover kan organisationer bruge app-beskyttelsespolitikker til at forhindre, at organisationens data kopieres og indsættes i personlige apps og begrænse adgangen til organisationens e-mail og filer baseret på betingelser. Hvis en app indeholder organisationens data, kan organisationen også fjerne denne data fra appen.

Intune giver også mulighed for at kombinere MDM og MAM. Hvis organisationens enheder er registreret i Intune, og der er apps, der kræver ekstra sikkerhed, kan organisationen bruge MAM-app-beskyttelsespolitikker sammen med MDM for at opnå en mere omfattende beskyttelse af data og apps.

Konklusion

“Den moderne arbejdsplads”. Det begreb har i efterhånden mange år været fremherskende i forudsætninger, målsætninger og diverse forretningsstrategier.

Dine medarbejdere forventer at kunne arbejde fleksibelt og på egne enheder, og du forventer høj produktivitet og en gnidningsfri IT-infrastruktur.

Processen har været i gang længe, og blev udsat for den ultimative stress-test med den globale pandemi. Nu er vi imidlertid der, hvor både erfaringer og teknologi er på plads. Og Microsoft Intune er værktøjet, der kan løfte opgaven for dig.

Vil du vide mere om Microsoft Intune, kan du læse artiklen Fra configuration manager til Intune med få klik.

Hvis du har brug for hjælp til Microsoft Intune fra en af vores specialister, kan du kontakte os her.

Vil du vide mere

Camilla Eberhard

Partner & COO
+45 26 70 04 48
cel@mansoft.dk

Kontakt os